ALL ABOUT BOOKS DURING MY FREE TIME






I am a booklover..seronok bergelumang dengan dunia buku...bau buku baru tu merupakan satu nikmat yang sukar dinyatakan..sapa yang suka buku tu  mesti faham akan apa yang saya cakap ni kan..bau buku baru merupakan suatu nikmat dan membuatkan diri kita segar semula(refresh)

masa lapang nadia selalunya akan berbuat sesuatu yang ada kaitan dengan buku..

đź’“read books (baca buku) baca buku motivasi, buku parenting keibubapaan, majalah, buku pengurusan kewangan

đź’“buy books (beli buku) membeli buku baru untuk menambah koleksi bahan bacaan yang ada

đź’“research books (mengkaji buku) mengkaji buku apa yang hot selling di pasaran buku bagi tahun tertentu dan akan membuat keputusan untuk membeli buku tersebut atau tidak.

đź’“ review book (meneliti buku) meneliti buku yang menarik di pasaran.review juga jalan cerita buku tersebut

đź’“smell books (menghidu buku) suka bau buku..tambah2 buku baru yang baru dibeli.suatu nikmat yang tak dapat didustakan...ahakss...

đź’“rearrange books (menyusun buku) mengemas dan menyusun buku di rak buku yang sedia ada..

banyak  manfaat yang kita dapat apabila kita rajin membaca buku.kita dapat menambah ilmu pengetahuan dan dapat mengetahui info baru..meningkatkan keyakinan diri apabila banyak membaca buku motivasi..banyak tau kalau nak senaraikan ...

oklah, sapa yang macam saya juga? cer komen skit..hehehehe

 terima kasih kerana sudi membaca...sekian wassalam

6 comments:

  1. Samalah.. time free memang suka baca buku, tengok buku, susun buku.. Cari buku di media sosial untuk tambah koleksi..

    ReplyDelete
  2. hehe serious eh yg smell
    book tu ? patut ada kawan yang suka hidu buku. dia pun antooo buku jugak. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya sapa yg paham tu paham la camna rupanya org yg smell books tu..hehehe

      Delete
  3. aida not so dgn books sendiri, nadia.
    more to buku anak2. rajin belikan diorang.
    kisah nabi.
    ensiklopedia.
    novel.
    then susun. baca skali hi hi hi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok la tu...beli buku untuk anak2...menggalakkan anak2 juga membaca

      Delete

Powered by Blogger.