SABAR ITU INDAH

bagi pendapat Nadia, apabila melakukan kerja malam memang memerlukan kesabaran yang tinggi untuk menghadapi kerenah pesakit.

pesakit bila dah sakit kadang-kadang mereka rasa nak marah apabila kita terpegang dan angkat kaki yang sudah patah.kami sebagai seorang jurux-ray perlu untuk mengambil gambar x-ray walau bagaimana keadaan pesakit pun.tu kadang-kadang kami perlu mengangkat bahagian anggota badan yang patah untuk di x-ray di atas kaset.pesakit akan mengeluh sakit dan adakalanya memaki hamun kami bila dia tak dapat tahan rasa sakit tu.

bila kerja malam kita pun adakalanya rasa mengantuk kerana berjaga untuk melakukan kerja.pernah juga semasa menunggu kehadiran pesakit untuk dix-ray kita terlelap depan kaunter.pesakit yang nampak kita tidur tu terus 'sound' kata kita tak buat kerja, hanya tidur sahaja.padahal kita baru terlelap ja akibat letih berjaga dan sudah mengantuk. nadia kata bila kerja malam memang perlu adanya sikap sabar melayan kerenah pesakit.

kalau kat dewan bedah pula bila pukul 2 atau 3 pagi perlu x-ray pesakit guna mesin c-arm kita juga perlu bersedia mendengar arahan doktor bedah yang menyuruh melakukan x-ray secara AP @ lateral.bila dah hampir sepertiga malam berjaga badan menjadi lesu dan letih juga.

memandangkan kerja malam memang shift yang perlu dilakukan oleh juru x-ray , nadia tabahkan diri untuk redha dan bersedia berjaga malam untuk melakukan tugas x-ray pesakit.kalau takdak sikap sabar memang dah lama tak dapat bertugas dengan baik.sabar itu indah walaupun ianya agak pahit untuk menghadapinya.moga kami semua yang ada bekerja shift malam di hospital sentiasa mempunyai kesabaran yang tinggi melayan kerenah pesakit.


9 comments:

 1. semoga dipermudahkan segala urusan dalam pekerjaan, aamiin ^_^

  ReplyDelete
 2. tabahlahh..semoga dipermudahkan segala urusan. salam kenal.done follow sini.

  ReplyDelete
 3. Kadang2 manusia nie tak pernah nak cuba faham perkerjaan orang lain.. Tahu nak kecam je.. Semoga Nadia terus sabar dan semangat melakukan kerja Nadia..

  ReplyDelete
 4. Saya benar-benar akan berterima kasih kepada Allah kerana kebaikan yang anda lakukan dengan membantu saya dan hari ini saya mendapat pinjaman sebanyak RM120,000.00 untuk menyelesaikan masalah saya.
  Saya terima telefon saya pada pagi ini amaran dari bank saya CIMB yang mengesahkan bahawa saya memperoleh pinjaman dalam akaun saya dengan jayanya.
  Saya mengucapkan terima kasih kepada wanita Puan Deborah kerana saya berpegang kepada kepercayaan saya dan dengan rahmat Allah, saya telah berjaya mendapatkan pinjaman saya.
  Terima kasih banyak - banyak.
  Saya juga akan memaklumkan kepada kawan-kawan dan orang tersayang yang memerlukan pinjaman. Terima kasih banyak Deborah, saya berdoa agar Allah menyertai kamu.
  Hubungi Ibu Deborah melalui
  e-mel: avantloanson@gmail.com
  WhatsApp: +6281334785906

  ReplyDelete
 5. Selamat siang untuk semua, nama saya Steven Nesty Binti, saya ingin membagikan kesaksian hidup saya yang sebenarnya di sini di platform ini sehingga semua pencari pinjaman akan berhati-hati dengan pemberi pinjaman di internet

  Setelah beberapa waktu mencoba mendapatkan pinjaman dari lembaga keuangan, dan terus ditolak, saya memutuskan untuk mengajukan pinjaman online tetapi saya ditipu dan kehilangan Rp10,7 juta, untuk seorang pria di Afrika.

  Saya menjadi sangat putus asa dalam mendapatkan pinjaman, jadi saya berdiskusi dengan teman saya Ny. Tieka Melawati (tiemelaw@gmail.com) yang kemudian memperkenalkan saya kepada Ny. Deborah, Manajer AVANT Loan Firm, jadi teman saya meminta saya untuk memproses pinjaman saya dengan Nyonya Deborah. Jadi saya menghubungi Ny. Deborah melalui email: (avantloanson@gmail.com) dan juga di WhatsApp: +6281334785906

  Saya mengajukan pinjaman sebesar IDR 380 juta dengan tingkat bunga 2%, sehingga pinjaman itu disetujui dengan mudah tanpa tekanan dan semua persiapan dilakukan dengan transfer kredit, karena tidak memerlukan jaminan dan jaminan untuk transfer pinjaman, Saya diberitahu untuk mendapatkan sertifikat perjanjian lisensi untuk mentransfer kredit saya dan dalam waktu kurang dari satu setengah jam, uang pinjaman saya dimasukkan ke dalam rekening bank saya.

  Saya pikir itu lelucon sampai saya menerima telepon dari bank saya bahwa akun saya telah dikreditkan dengan IDR380 juta. Saya sangat senang bahwa akhirnya Tuhan telah menjawab doa saya dan dia telah memberi saya keinginan hati saya.

  Semoga Tuhan memberkati Ny. Deborah untuk memberikan kehidupan yang adil bagi saya, jadi saya menyarankan siapa pun yang tertarik mendapatkan pinjaman untuk menghubungi Ny. Deborah melalui email: (avantloanson@gmail.com) atau melalui WhatsApp: +6281334785906 untuk pinjaman Anda

  Akhirnya, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Anda semua karena telah meluangkan waktu untuk membaca kesaksian sejati hidup saya tentang kesuksesan saya dan saya berdoa kepada Tuhan untuk melakukan kehendak-Nya dalam hidup Anda. Anda dapat menghubungi saya untuk informasi lebih lanjut melalui email saya: (nestybintisteven@gmail.com) Salam

  ReplyDelete
 6. Nama: __ Hendi Zikri Didi
  Bandar: _______________ Melacca
  pekerjaan: _ Pemilik perniagaan
  Sebarang notis: ____ hendidi01@gmail.com

  Halo semua, sila berhati-hati tentang mendapatkan pinjaman di sini, saya telah bertemu dengan banyak peminjam palsu di internet, saya telah menipu saya hampir menyerah, sehingga saya bertemu seorang rakan yang baru saja memohon pinjaman dan dia mendapat pinjaman tanpa tekanan, jadi dia memperkenalkan saya kepada legitamate AASIMAHA ADILA AHMED LOIR FIRM, saya memohon Rm1.3 juta. Saya mempunyai pinjaman saya kurang dari 2 jam hanya 1% tanpa cagaran. Saya sangat gembira kerana saya diselamatkan daripada mendapatkan hutang miskin. jadi saya nasihat semua orang di sini memerlukan pinjaman untuk menghubungi AASIMAHA dan saya memberi jaminan bahawa anda akan mendapat pinjaman anda.

  Pusat Aplikasi / Hubungi
  E-mail: ._________ aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com
  WhatsApp ____________________ + 447723553516

  ReplyDelete

Powered by Blogger.