ANAKKU SUKA SUSUN MAINAN 1 BARISAN

mainan Ultraman yang disusun


anakku Arsyad berselfie dengan mainan yang disusunnya 

kisah anak sulungku Arsyad yang suka menyusun mainannya menjadi 1 barisan.dia kata seronok tengok mainan berbaris panjang.

mainan dan kanak-kanak berpisah tiada.kanak-kanak memang suka mencipta kreativiti bila bermain dengan mainan mereka.ada saja benda dan perkara nak dibuat dengan mainan.biarlah mereka bermain dengan mainan agar mereka dapat menjadi seorang yang berkreativiti tinggi.

manfaat kanak-kanak bermain dengan alat mainan ;
✿membina daya imaginasi dan kreativiti yang tinggi

✿memberi rangsangan kemahiran motor pergerakan anak-anak

✿dapat belajar sesuatu dalam menyelesaikan masalah

✿meningkat kemahiran berfikir dengan kreatif dan kritis


7 comments:

 1. Ala.. ala.. comel je gaya dia susun..

  ReplyDelete
 2. banyaknya mainan. nak satu ! hehe

  ReplyDelete
 3. assalamualikm LF dtg singgah kejap hehehe ... salam perkenalan ye , done follow, follow fb balik ye ......https://bondayana393.blogspot.com/

  ReplyDelete
 4. Saya benar-benar akan berterima kasih kepada Allah atas kebaikan yang Anda lakukan dengan membantu saya dan hari ini saya mendapat pinjaman Rp120.000.000,00 untuk menyelesaikan masalah saya.
  Saya menerima telepon di ponsel saya pagi ini dari Bank CIMB yang menyatakan bahwa saya berhasil mendapatkan pinjaman di akun saya.
  Saya berterima kasih kepada nyonya Debora karena saya tetap mempercayai Anda dan atas karunia Allah, saya telah menerima pinjaman saya dengan sukses.
  Terima kasih banyak.
  Saya juga akan memberi tahu Anda teman-teman dan orang-orang terkasih yang membutuhkan pinjaman. Terima kasih banyak Nyonya Deborah, saya berdoa semoga Allah menyertai Anda.
  Hubungi Ibu Deborah melalui
  email: avantloanson@gmail.com
  WhatsApp: +6281334785906

  ReplyDelete

Powered by Blogger.