CHANNEL BARU ASTRO 2020

Astro telah mengeluarkan senarai nombor channel Astro yang baru berkuat kuasa bermula 1 April 2020. Jadi bermula pada hari tersebut, banyak channel atau saluran telah bertukar nombor daripada lama kepada nombor yang baru.jadi,  pengguna Astro perlu lebih peka yang bagi channel yang telah berubah nombor channelnya ye...jangan ingat pula astro ada masalah sebab tak boleh tengok channel favourite anda..padahal dah bertukar nombor channel dah...jadi, sila ingat semula nombor channel favourite anda sekiranya ada yang berubah.


Pihak Astro mengambil keputusan membuat pertukaran besar-besaran ini adalah bagi memudahkan pengguna atau pelanggan Astro mencari saluran High Definition (HD) terlebih dahulu berbanding salurang Standard Definition (SD) atau saluran biasa.

Selain itu juga, Astro merangkumkan channel ini mengikut kategori atau variety seperti Malay variery, sports, english variety, kids, learning, movies dan sebagainya. Ianya juga sama mengikut pakej langganan. Jadi pelanggan akan lebih mudah mencari siaran yang dilanggan dan digemari selepas ini.


ok, selamat menonton Astro ye kepada sesiapa yang melanggan Astro..


No comments:

Powered by Blogger.