MAINAN ANAK


mainan untuk anak-anakku


kanak-kanak memang suka bermain dengan mainan..imaginasi kanak-kanak berkembang bila bermain mainan yg menggembirakan mereka.kita pun dulu masa kecil suka bermain dengan mainan..pelbagai jenis mainan ada di pasaran.sebagai ibu bapa kita perlulah memilih mainan yang bersesuaian dengan anak2.


sekali sekala bila ada duit lebih, nadia akan reward anak-anak dengan mainan baru.sekurang-kurangnya dalam sebulan atau 2 bulan sekali nadia akan membeli mainan baru dan menghadiahkan kepada mereka bertiga.

bila dah dapat mainan baru, anak2 sangat seronok dan menunjukkan riak gembira dapat bermain dengan mainan baru pula.biarlah mainan tak mahal mana pun tetapi bila adanya mainan baru dapat memberi mereka kelainan dengan jenis mainan yang lain pula.

sebagai ibu bapa janganlah terlalu berkira duit ringgit untuk membeli mainan anak2..belilah mainan ikut kemampuan diri kita.sekali sekala reward anak-anak dengan mainan baru apa salahnya kan.ornag kata berkongsilah rezeki dengan anak-anak.moga kita mendapat ganjaran pahala mengembirakan anak-anak dengan mainan baru..

6 comments:

 1. Anak abe kie x suka mainan sgt sbb dia ada gajet sendiri.

  ReplyDelete
  Replies
  1. oo ye ka..ni anak saya kecil lagi ..tu yg suka lagi dok main mainan

   Delete
 2. Saya klau belikan mainan kat anak seminggu je blh bertahan..lepas tu lebur barai..3 org hero...sebab terlalu kuat mengkaji 3 beradik..hahaha

  ReplyDelete
  Replies
  1. anak saya pun 3 hero juga..sama la anak saya pun kadang2 ada gak mainan yg barai juga

   Delete
 3. Seronok anak anak sekali sekala dapat mainan baru.

  ReplyDelete

Powered by Blogger.