MISI SOLAT 5 WAKTU

00:44


komik Misi Solat 5 Waktu merupakan bahan bacaan yang baik dan bagus untuk bacaan kanak-kanak.kanak boleh belajar menunaikan solat melalui ilmu yang diajar dalam komik tersebut.harga komik ni taklah mahal pun..harganya tak sampai pun rm10..dalam rm4.50 sahaja.

komik ni yang dilengkapi dengan ilustrasi kartun dapat menarik minat kanak-kanak untuk belajar menunaikan solat.komik ni memberi ilmu mengenai solat dan bacaan dalam solat.

anak Nadia iaitu Arsyad dan Hakeem sangat teruja bila melihat kartun dalam komik tersebut.komik dapat memberi semangat kepada anak yang kecil dalam usaha mempelajari apa itu solat.memberi gambaran apa yang perlu dilakukan semasa menunaikan solat..

nadia beli komik ini kat Hasani Bookstore kat Kulim Central.
anda yang mempunyai anak yang masih kecil bolehlah menerapkan nilai-nilai positif kepada mereka dengan memberi galakan membaca komik..walaupun hanyalah komik sahaja, tetapi ianya memberi impak positif kepada anak-anak supaya rajin menunaikan solat.belajar apa yang patut semasa bersolat.

nadia doakan agar anak-anak kita semua rajin bersolat dan tidak akan meninggalkan solat 5 waktu.solat merupakan tiang agama Islam.solat merupakan salah satu Rukun Islam yang perlu kita ikuti.

2 comments:

  1. kasih sayang anak..anak adalah permata hati ibu dan ayah..Pilihkan mereka cenderung belajar agama..solat wajib

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya..betul tu..moga anak2 kita istiqamah dlm bersolat

      Delete

Powered by Blogger.