SEKALI SEKALA WANITA BERKAHWIN PERLUKAN ME TIME

23:34


me time merupakan masa bersendirian yang diperlukan oleh seseorang untuk merehatkan diri daripada kesibukan bekerja dan menguruskan keluarga seharian.

bagi wanita yang sudah berkahwin semestinya me time amat diperlukan untuk merehatkan diri dengan kesibukan menguruskan rumah tangga , suami dan anak-anak.para suami perlu faham kehendak isteri mereka seperti memberi keizinan kepada isteri mereka keluar membeli belah atau bercuti dengan rakan perempuannya.

setiap hari, nadia me time di rumah bila suami dan anak-anak dah masuk tido waktu malam.masa bersendirian tu la nadia buat aktiviti berfaedah seorang diri seperti menonton filem menarik kat Netflix.membaca buku motivasi sambil minum kopi kegemaran,melayari internet dengan singgah berbalas komen dengan rakan blogger dan banyak lagi.sebenarnya banyak ja boleh dibuat apabila mereka dah masuk tido,tiada gangguan dan bebas melakukan benda yang kita nak buat.bila ada masa terluang begitu memang nadia akan manfaatkan sepenuhnya me time tersebut.

manfaat me time :

đź’—memberi peluang kita berehat dengan melakukan aktiviti tanpa gangguan

đź’—dapat bermuhasabah diri menghargai masa bersendirian

đź’—dapat belajar menghargai masa terluang

đź’—dapat memanfaatkan masa melakukan aktiviti yang ingin kita lakukan

4 comments:

 1. betul tu. kdg2 isteri abe kie letih balik kerja dan dia masuk tdo awal. jd abe kie x kacau dia yg nk berehat secukupnya. lgpun pej dia hampir 45 min perjalanan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. betoi...kdg2 pasangan kita perlukan masa bersendirian..hormatilah mereka

   Delete
 2. Yes setuju.... Penat mak2 ni lain macam

  ReplyDelete
  Replies
  1. ya...sememangnya sekali sekala mak2 memerlukan masa bersendirian..

   Delete

Powered by Blogger.