CARA BUAT KARTUN VIRAL AVATAR DI FACEBOOKhari ni 15.9.2020 viral di Facebook kartun Avatar.semua netizen dan pengguna Facebook masing-masing terjebak dengan kartun ni.nadia pun turut sama terikut juga.seronok pula tengok kartun yang comel-comel belaka.cute jer.

kartun ni pun boleh jadi sticker pengganti diri kita.ada yang pandai edit dan buat kartun tu muka mirip muka sendiri pula.sangat pandai dan berbakat orang yang boleh buat kartun muka sendiri tu.bukan senang ooo nak buat muka kita jadi bentuk kartun.

bagaimana nak buat kartun avatar ni di Facebook?

1) mula-mula pastikan application Facebook kita merupakan versi yang terkini , paling latest.kalau masih  yang versi lama silalah update dahulu Facebook anda.nadia pun tak dapat buat pada mulanya kartun ni,bila dah lepas selesai update Fecebook baru boleh buat avatar ni.

2) tekan button try it kat mana-mana gambar kartun avatar dekat news feed rakan Facebook anda.

3)bila dah tekan button try it, silalah edit dan create muka,warna kulit, pakaian.hidung,kening dan mata anda melalui button yang telah tersedia.

4) bila dah selesai buat avatar anda, silalah share di feed Facebook anda untuk memberi pengenalan mengenai avatar anda sendiri.

5) anda boleh menggunakan sticker avatar anda tersebut apabila mahu komen di wall rakan anda

6) selamat mencuba ye!!


sticker Avatar Nadia sendiri

8 comments:

Powered by Blogger.