ARWAH ADIBAH NOOR HILANGLAH PERMATA DUNIA SENI MALAYSIA


1970 -2022
Allahyarhamah Adibah Noor seorang biduanita negara yang pandai berlakon,mengacara dan menyanyi..lagu2 beliau sangat merdu & menusuk kalbu.boleh rasa bagaimana kesungguhan beliau menyampaikan lagu beliau..so amazing..dengan suaranya yang lunak merdu..Allahuakbar terkejut bila dengar berita kematian beliau sebab tak pernah pun tau beliau ada barah@cancer.moga roh arwah ditempatkan di kalangan orang beriman..jom sedekahkan alfatihah(dibaca) kepada beliau.

7 kebaikan Allahyarhamah Adibah Noor yang wajar kita semua contohi:

1. Bersifat pemurah. Ramai rakan artis yang mengenali beliau, sentiasa sifatkan beliau ini selalu belanja makan, tak lokek dengan memberi dan bersedekah. 

2. Tiada jurang dengan peminatnya. Beliau ramah dan sering membalas komen atau tweet peminatnya dengan penuh kebaikan dan positiviti. 

3. Sangat menjaga bahasa dan tutur kata. Beliau mahal dengan kata-kata aras tinggi dan mempunyai pengetahuan Bahasa Melayu dan English yang ada sleng memukau. 

4. Berdiri atas bakat sendiri. Hidup beliau setiap adalah belajar dan memperbaiki bakat. Mengasah lebih baik dan sentiasa berniat untuk berikan yang terbaik pada audience.

5. Menggunakan platform media sosial ke arah kebajikan. Beliau selalu retweet dengan cara membantu orang awam dan juga haiwan peliharaan. 

Beliau buat dengan sukarela dan ikhlas. 

6. Beliau sentiasa membuat orang lain ketawa dan tersenyum. Semua orang yang meluangkan masa dengannya sentiasa dapat aura positif dan sangat menenangkan bila bersama dengannya. 

7. Kata-kata beliau sarat dengan inspirasi dan pengajaran. Beliau sentiasa memberi kata-kata semangat dan motivasi buat orang di sekelilingnya. 

Hilangnya sebuah butir mutiara seni yang pasti dirindui buat tanahair kita di Malaysia. Semoga kebaikannya terus mengalir dan menginspirasi kita semua ya. 

Semua info ini adalah melalui penelitian dan pembacaan di berita dan internet ya. 

C&P

Dato’ Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah, 
Semoga kebaikan mengalir berterusan untuknya.
alfatihah (dibaca) salam Takziah kepada seluruh ahli keluarga dan rakan2 seperjuangan..
orang baik selalunya ramai orang sayang..insyaalah


No comments:

Powered by Blogger.