FIRST TIME PAKAI CLOTH FACEMASKbaru - baru ni nadia ada beli penutup muka jenis kain iaitu cloth facemask.coraknya pula kartun kegemaran nadia iaitu kartun Mickey Mouse..hehehee...suka tengok warnanya yang hitam dan nampak elegan bila dipakai.

jika kita nak beli facemask/pemutup muka jenis kain pastikan ianya ada 3 lapisan/layer supaya dapat menapis dan memerangkap habuk/virus daripada menjangkiti kita.

Dalam masa yang sama, Centres for Disease Control and Prevention (CDC) turut mengesyorkan orang ramai untuk memakai penutup muka kain di tempat awam sebagai langkah-langkah menjauhkan sosial lain sukar untuk dipelihara (contohnya, kedai runcit dan farmasi), terutamanya dalam bidang penghantaran berasaskan masyarakat yang penting.

CDC juga menasihatkan penggunaan penutup muka kain yang mudah untuk melambatkan penyebaran virus itu dan membantu orang yang mungkin mempunyai virus dan tidak mengetahuinya daripada menghantarnya kepada orang lain.

Penutup muka kain yang dibuat daripada barangan isi rumah atau dibuat di rumah daripada bahan biasa dengan kos rendah boleh digunakan sebagai tambahan dan langkah kesihatan awam.

Namun, ia tidak boleh digunakan oleh kanak-kanak kecil di bawah umur 2 tahun, individu yang mengalami kesukaran bernafas atau tidak sedarkan diri dan mereka yang tidak mampu atau tidak dapat membuang topeng tanpa bantuan.

Orang ramai juga diingatkan untuk membasuh secara rutin bergantung kepada kekerapan penggunaan dan memadai dengan menggunakan mesin basuh.

Pilihan di tangan anda, sama ada mahu memakai penutup muka atau tidak tetapi para petugas kesihatan dinasihati untuk memakai penutup muka setiap masa ketika bertugas dan berhadapan dengan pesakit kerana risiko mereka lebih tinggi dari orang biasa.


5 comments:

 1. Saya pun pakai penutup muka kain sewaktu keluar rumah. Lebih selesa.

  ReplyDelete
 2. Tak pernah lagi pakai jenis yang nie..

  ReplyDelete

 3. Depo 20ribu bisa menang puluhan juta rupiah
  mampir di website ternama I O N Q Q.ME
  paling diminati di Indonesia, ::))
  di sini kami menyediakan 9 permainan dalam 1 aplikasi
  ~bandar poker
  ~bandar-Q
  ~domino99
  ~poker
  ~bandar66
  ~sakong
  ~aduQ
  ~capsa susun
  ~perang baccarat (new game)
  segera daftar dan bergabung bersama kami.Smile :d
  Whatshapp : +85515373217 :* (f)

  ReplyDelete

Powered by Blogger.