FACEBOOK @ FB

apa itu Facebook?Facebook  ialah sebuah tapak web rangkaian sosial yang dikendali dan dimiliki secara persendirian oleh Facebook, Inc.Sejak 2006, sesiapa yang berumur 13 tahun ke atas dan memiliki alamat e-mel yang sah boleh menjadi pengguna Facebook. Facebook lebih menyasarkan golongan belia berbanding dewasa.Pengguna boleh menambah rakan dan saling menghantar mesej, serta mengemaskini profil peribadi mereka sebagai makluman kepada rakan-rakan. Selain itu, pengguna juga boleh menyertai rangkaian yang dianjurkan oleh tempat kerja, sekolah, atau kolej. Nama Facebook berasal daripada timangan yang digunakan untuk buku-buku yang diserahkan oleh pihak pentadbiran universiti kepada para penuntut pada permulaan tahun akademik di AS dengan tujuan membantu penuntut saling mengenali.
Facebook diasaskan oleh Mark Zuckerberg bersama teman-teman sebiliknya dan rakan-rakan sekursus sains komputer Andrew McCollum, Eduardo SaverinDus
tin Moskovitz dan Chris Hughes. Pada mulanya, keahlian tapak web ini terhad kepada penuntut Harvard, tetapi kemudian beransur-ansur diperluaskan kepada kolej-kolej lain di kawasan BostonLiga Ivy, dan Universiti Stanford. Selepas itu, Facebook berkembang lagi untuk merangkumi mana-mana pelajar universiti, kemudian pelajar sekolah tinggi, dan akhirnya, sesiapa sahaja yang berumur 13 ke atas. Kini, tapak web ini dianggotai oleh lebih 400 juta pengguna aktif seluruh dunia.
Konsep asal Facebook dipinjam dari hasil keluaran Akademi Phillips Exeter, sebuah sekolah persediaan yang pernah dihadiri oleh Zuckerberg, yang menerbitkan dan mengedarkan manual bercetak untuk semua pelajar dan fakulti selama berpuluh-puluh tahun, iaitu "face book".

Facebook @ fb masa kini ada pelbagai kegunaannya

💚 Ada org buat fb dia mcm Lara Oh Lara...Hari2 upload pic & cerita tentang proses tumbesaran anak2 dia...

💛 Ada org buat fb dia mcm shopping complex,setiap minit update tentang produk n testimoni jualan...

💚 Ada org buat fb dia mcm Semanis Kurma...Bahagia dia suami isteri, semua dia update.

💛Ada org buat fb dia mcm Bersamamu..cerita sedih2 n touching2 aje yang dipamerkan

💚 Ada org buat fb Mcm Berita Sukan, asyik update aktiviti sukan Dia jer..


💛Ada org buat fb Dia Mcm Traveling agensi,asyik Update Percutian Dia kesana Kemari...

💚 Ada Org buat fb semata2 nk stalker Seseorg Yg dia benci @ Suka,lepas tu komen Yg sentap2,puji2. Hahaha Yg benci2 ni Spesies sedang SAKIT

💛Ada org buat fb Mcm Nursery,asyik2 keluar pokok2,bunga2,Segala2 Hasil tanaman

💚 Ada orang buat fb mcm diari masakan..hari2 update masak lauk/kuih apa...

Apa pun yang org update/komen kita layan ajelah...korang nak buat facebook korang macam Rumah Tinggal pun takpe...Krik Krik...

Yang penting respect each other...Tak perlu nak kondem...sentiasa bersikap positif

Facebook mereka biar jelah,tak perlu nak perli dan seumpama dengannya,berlapang dada je ok...
Kalau rasa tak suka sgt tengok status mereka ✔unfriend...✔unfollow...atau block aje....
Hidup ini SIMPLE
Respect each others.
Spread the love
💚💛💚💛💚💛
Kita copy and paste jgk😎

1 comment:

 1. Saya benar-benar akan berterima kasih kepada Allah kerana kebaikan yang anda lakukan dengan membantu saya dan hari ini saya mendapat pinjaman sebanyak RM120,000.00 untuk menyelesaikan masalah saya.
  Saya terima telefon saya pada pagi ini amaran dari bank saya CIMB yang mengesahkan bahawa saya memperoleh pinjaman dalam akaun saya dengan jayanya.
  Saya mengucapkan terima kasih kepada wanita Puan Deborah kerana saya berpegang kepada kepercayaan saya dan dengan rahmat Allah, saya telah berjaya mendapatkan pinjaman saya.
  Terima kasih banyak - banyak.
  Saya juga akan memaklumkan kepada kawan-kawan dan orang tersayang yang memerlukan pinjaman. Terima kasih banyak Deborah, saya berdoa agar Allah menyertai kamu.
  Hubungi Ibu Deborah melalui
  e-mel: avantloanson@gmail.com
  WhatsApp: +6281334785906

  ReplyDelete

Powered by Blogger.