PAKEJ UNIFI 2019 MENJADI TARIKANKU UNTUK MELANGGANNYA
pay nothing dari bulan Oktober sampailah bulan Disember untuk pelanggan baru daftar..pakej internet wifi Unifi ni merupakan bawah kelolaan Telekom Malaysia (TM).pakej ni hanyalah untuk internet sahaja dan tiada percuma telefon.nombor telefon dapat tetapi telefon perlu dibeli sendiri dan bayaran dikenakan mengikut pakej Unifi mana yang kita langgan.

nadia tertarik dengan pakej yang paling murah 30mbps tu yang harga rm89 sahaja.lagipun unlimited kuota dan data dan  boleh disambung ke banyak peranti lain.kebetulan pula kawasan perumahan nadia dah masuk UNifi.masa mula2 nadia daftar nak pakai unifi ni nadia pergi ke TM Kulim dan buat pendaftaran.daftar pun takdak bayaran..free of charge ye.masa pendaftaran kita perlu bagi kad pengenalan kat pegawai TM.lepas tu pegawai TM bagitau esoknya atau lusa nadia akan dapat mesej SMS daripada UNifi untuk pemasangan.

nadia dah set appointment dengan pihak Unifi lusanya tu selepas hari pendaftaran melalui SMS.hari pemasangan pihak kontraktor datang ke rumah nadia dan menjelaskan bagaimana pemasangan akan dilakukan.masa ni nadia dikenakan bayaran sebanyak rm66 sebagai kos pemasangan Unifi.di rumah Nadia, wayar dipasang di dinding.percuma untuk 30m pertama dan rm10 untuk 1 meter seterusnya.nadia dan suami perlu menetapkan username dan password wifi untuk pihak kontraktor setting.

selepas pemasangan, kami cuba sambungkan internet (connect) Unifi kat handphone masing-masing.ok laju tau.dowload apps pun sat saja..tak sampai 3 minit pun.biasanya,nadia dan suami selalu guna mobile data connect internet kat smart tv.jadi selalu nak abis juga la data internet handphone.jadinya bila dah pasang Unifi .data internet handphone dapat dijimatkan.lagipun nadia selalu juga melayari internet menggunakan laptop nadia menonton drama Korea,english movies, dan banyak lagi.jadi bila dah ada UNifi nadia tak perlu risau lagi pasal data internet sebabnya nadia pakej yg unlimited data.

jika sesiapa yang  langgan pakej mahal adalah dapat set Unifi tv box yang dapat tengok lebih daripada 100 blockbusters movies.oklah , nadia harap wifi jenama Unifi ni akan terus kekal laju dan bertahan lama di negara kita.


router dan BTU di rumah nadia


5 comments:

 1. Sini tak ada liputan lagi.. huhuhu

  ReplyDelete
 2. Untunglah unifi users. yg pakai streamyx lagi ni kena pay lah jawabnya

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rezeki kami..mungkin nanti streamyx buat promosi pula nnti

   Delete
 3. Saya benar-benar akan berterima kasih kepada Allah kerana kebaikan yang anda lakukan dengan membantu saya dan hari ini saya mendapat pinjaman sebanyak RM120,000.00 untuk menyelesaikan masalah saya.
  Saya terima telefon saya pada pagi ini amaran dari bank saya CIMB yang mengesahkan bahawa saya memperoleh pinjaman dalam akaun saya dengan jayanya.
  Saya mengucapkan terima kasih kepada wanita Puan Deborah kerana saya berpegang kepada kepercayaan saya dan dengan rahmat Allah, saya telah berjaya mendapatkan pinjaman saya.
  Terima kasih banyak - banyak.
  Saya juga akan memaklumkan kepada kawan-kawan dan orang tersayang yang memerlukan pinjaman. Terima kasih banyak Deborah, saya berdoa agar Allah menyertai kamu.
  Hubungi Ibu Deborah melalui
  e-mel: avantloanson@gmail.com
  WhatsApp: +6281334785906

  ReplyDelete

Powered by Blogger.