SELAMAT HARI PEKERJA 2020

hari ni merupakan 1 Mei merupakan sambutan hari pekerja di Malaysia.bersamaan dengan 8 Ramadhan iaitu  sudah 8 hari kita melakukan ibadah puasa bagi umat yang beragama Islam.

hari pekerja juga dikenali sebagai hari buruh.kita semua dapat menikmati cuti dan tidak perlu keluar bekerja kerana setiap tahun tanggal 1 Mei kita berpeluang untuk mendapat cuti rehat.ia menjadi salah satu 'public holiday" di negara kita.

pada tahun ini, seluruh negara terkena serangan ancaman penyakit Covid 19.negara Malaysia juga terkena tempiasnya dan sekarang kita berada dalam fasa PKP ke 4.jadinya sambutan hari pekerja yang diadakan setiap tahun tidak dapat diadakan seperti biasa untuk mengelakkan penularan wabak ni daripada berleluasa. ini melibatkan perhimpunan orang ramai, jadinya langkah yang paling selamat sambutlah saja di rumah masing-masing.

oklah, nadia ingin mengucapkan selamat hari pekerja kepada semua orang yang mempunyai pekerjaaan masing-masing tidak kiralah daripada sektor apa pun.jaga diri kita ye sebagai pekerja apabila berada di tempat kerja di saat kita menghadapi ancaman virus corona ni.moga kita semua terhindar daripada terkena penyakit Covid 19 yang boleh menyebabkan maut.Nauzubillah..mohon dijauhkan
2 comments:

  1. Selamàt Hari Pekerja Nadia.. Masih di bulan Mei lagi ini.. 🥰🥰

    ReplyDelete

Powered by Blogger.