KELUARGAKU SAYANG...FAMILY FIRST
keluarga ialah suatu kelompok manusia yang hidup bersama dan biasanya mempunyai pertalian darah antara satu sama lain. dalam bahasa Inggeris dipanggil family.

dalam islam semestinya kita hendak mempunyai keluarga sakinah dan keluarga mawaddah.meh baca apa itu keluarga sakinah dan keluarga mawaddah.

sebagai umat Islam marilah kita hidup berlandaskan ajaran agama Islam dan mengamalkan ajaran dan sunnah Nabi Muhammad s.a.w.hidup ni hanyalah pinjaman Allah sahaja..jadilah marilah menjadikan keluarga yang dibina menjadi keluarga yang diredhai Allah kerana berpegang teguh dengan ajaran Islam.amar makruf, nahi mungkar.

orang kata busuk -busuk pun perangai anak, ibu bapa tetap juga sayang dan ambil berat juga anak dia tu.darah daging sendirikan.gaduh camna pun akan berbaik semula.carik-carik bulu ayam, lama-lama bercantum juga.

saya juga mengharapkan sesuatu yang baik dan mahu menjadikan keluarga sendiri menjadi keluarga sakinah dan mawaddah.insyaallah..marilah sama2 kita berusaha ye.keluarga adalah segala-galanya untuk kita semua.jadi, sayangilah keluarga anda semua.
MY SMALL FAMILY

6 comments:

Powered by Blogger.