tinta pena biruku...

Hidup ini merupakan suatu persinggahan dan perjalanan kita perlu menuju ke suatu alam akhirat yang kekal abadi..sebagai hamba Allah kita perlu mempersiapkan diri dengan mengamalkan sifat mahmudah iaitu sifat terpuji dan sentiasa istiqamah dalam melakukan sesuatu pekerjaan...hal ini adalah sebagai bekalan kita untuk ke sana nanti..kita perlu topup diri menjadi insan berilmu, berakhlak mulia dan sebagainya agar dapat memperoleh ganjaran pahala untuk diri sendiri..insyaallah..**pesanan untuk diri saya juga..**

Thursday, 1 December 2016

TERIMA KASIH IZHAS CONSTRUCTION MEREALISASIKAN IMPIAN RUMAH BARU KAMI

sejak akhir2 ni nadia takdan sangat nak update blog ni..senyap sat la no..bukannya apa sekarang ni busy dok mengemas barang pindah masuk rumah baru.alhamdulillah kami suami isteri dapat juga dok rumah sendiri.tak payah susah-susah kuarkan duit bayar duit rumah sewa ..syukur sangat.

bila masuk rumah baru macam2 la persediaannya kan.nak beli yang nu nak beli yang ni..nak bagi cantikkan lagi rumah.bak kata orang kalau kita ada banyak duit semua benda yang kita idamkan kita akan dapat beli la..tapi nadia dan suami cuba juga berjimat tak mau la sesuka hati jer beli barang yang bukannya keperluan pun..kenalah rancang perbelanjaan sebab sekarang ni barang2 pun boleh tahan mahal harganya..jadi, berfikirlah dulu sebelum buat keputusan nak beli sesuatu barang.bukannya apa takut menyesal plak kemudian hari bila barang yang sebenarnya bukannya satu keperluan.

selepas dapat kunci daripada pemaju, kami terus melengkapkan rumah baru dengan apa yang sepatutnya dilakukan.untuk rumah baru semestinya kita kena pasang sendiri kipas dan lampu sendiri tau.pemaju cuma sediakan rumah yang sudah siap dan mempunyai sambungan elektrik saja.yang lain2 pemasangan lampu kipas kita buat sendiri la.mana-mana rumah mesti ada grill kan.nadia pun memang pasang grill juga.

kami mengupah kontraktor yang menerima tempahan untuk pemasangan grill, pemasangan elekrik(wayaring), membuat table top kitchen(kabinet dapur) dan pemasangan paip air(piping).makna kata semua serba serbi dia buat untuk rumah baru kami.
hasil kerja beliau dan rakan-rakan kemas dan nadia bersama suami sangat berpuas hati.

nama kontraktor : Encik Hassan Ismail
syarikat : IZHAS CONSTRUCTION ENTERPRISE
               351 Persiaran Utama 1/2,
               Kulim Utama,09000 Kulim Hi-Tech Park,
               Kedah Darul Aman
               H/P : 012-5501041
page Facebook : Izhas Construction

sesiapa yang ingin mendapatkan khidmat beliau silalah hubungi beliau..beliau juga dapat memberi perkhidmatan sekitar Kulim,Bukit Mertajam,  Seberang Perai,Kepala Batas dan sekitar negeri Kedah.beliau juga mempunyai bengkel sendiri di Taman Seri Mahkota, Kedah. di sini nadia ada sertakan gambar rumah kami yang merupakan sentuhan daripada Izhas Construction.

Rumah baru kami..alhamdulillah..masa ni belum pasang grill lagi


Muhammad Arsyad meronda sakan keliling rumah masa sebelum renovate rumah dilakukan




kabinet dapur 
                                                    (hasil sentuhan Izhas Construction)





pemasangan grill di pintu dan tingkap
                                      (hasil sentuhan Izhas Construction)





lampu dan kipas siap dipasang 
                               (hasil sentuhan Izhas Construction)


8 comments:

  1. pewittt..ada model kenit..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. model cilik...bintang kecil..upah mahal ni..kihkihkih😀

      Delete
  2. Alhamdulillah.. seronok dapat duduk rumah sendiri.. cantik hasil kerjanya..

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah...ya betoi tu kak Shahida Dzulkafli...tq kak

    ReplyDelete
  4. wahh cantiknya rumah.. dapur tu penting kena cantik2 baru semangat nak masak.. hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak jue..insyaallah akan cuba jaga sebaik mungkin...ya dapur kena bagi sentiasa kemas.baru semangat nak masak kan..heheehe

      Delete