tinta pena biruku...

Hidup ini merupakan suatu persinggahan dan perjalanan kita perlu menuju ke suatu alam akhirat yang kekal abadi..sebagai hamba Allah kita perlu mempersiapkan diri dengan mengamalkan sifat mahmudah iaitu sifat terpuji dan sentiasa istiqamah dalam melakukan sesuatu pekerjaan...hal ini adalah sebagai bekalan kita untuk ke sana nanti..kita perlu topup diri menjadi insan berilmu, berakhlak mulia dan sebagainya agar dapat memperoleh ganjaran pahala untuk diri sendiri..insyaallah..**pesanan untuk diri saya juga..**

Saturday, 1 July 2017

KETUPAT RENDANG DAH ABIS PUN, DAKU BARU NAK START BERAYA NI..HUHUHU

alhamdulillah dapat juga bercuti raya setelah seminggu kena kerja semasa raya Aidilfitri baru-baru ni..nasiblah nadia ooi dah giliran awak plak keja kan.macam tulah kerja sebagai juru x-ray kat hospital kerajaan..

masa nadia kerja masa raya tu banyak pesakit juga..kebanyakan yang datang x-ray disebabkan terlibat dengan kemalangan/mva (motor vehicle accident)..yang kesiannya ada yang 1 keluarga terlibat dengan kemalangan yang melibatkan 2 orang kanak-kanak yang masih kecil lagi..dah la yang si kakak tu ada mengalami patah kat paha kanannya..sian sungguh la..dah la tengah nak pi beraya kan..kena plak dok hospital tunggu untuk dapatkan rawatan pula..


dah nak masuk minggu ke 2 raya kebanyakan orang dah tak sediakan juadah ketupat rendang dah..ha la kan dah seminggu dah ada kecuali la kalau ada open house ka apa..mestilah ada kan.tapi takpa dah sempat merasa ketupat rendang air tangan mak masa raya pertama baru2 ni masa adik bawa ketupat rendang ke rumah nadia masa ari tu.alhamdulillah dapat juga rasa walaupun tahun ni kena kerja masa raya..

sekarang ni alhamdulillah nadia dah selamat pulang ke rumah mak abah dah..baru nak start beraya ooi..takpa jadilah juga kan dapat gak pulang ke kampung halaman.bersyukurlah..

oklah , belum terlambat lagi nadia ingin mengucapkan 
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN.






No comments:

Post a Comment