tinta pena biruku...

Hidup ini merupakan suatu persinggahan dan perjalanan kita perlu menuju ke suatu alam akhirat yang kekal abadi..sebagai hamba Allah kita perlu mempersiapkan diri dengan mengamalkan sifat mahmudah iaitu sifat terpuji dan sentiasa istiqamah dalam melakukan sesuatu pekerjaan...hal ini adalah sebagai bekalan kita untuk ke sana nanti..kita perlu topup diri menjadi insan berilmu, berakhlak mulia dan sebagainya agar dapat memperoleh ganjaran pahala untuk diri sendiri..insyaallah..**pesanan untuk diri saya juga..**

Sunday, 10 April 2016

MOOD REPUBLIK KEDAH 2016






 Mood Republik...ampa semua tau ka apa itu mood republik?? Mood Republik merupakan festival yang menjual pakaian yang mempunyai jenama tersendiri dan ada gak jual barangan aksesori.bermacam macam pakaian berjenama yang dijual di situ...fesyen dan trend baju zaman sekarang.shawl, jubah, blaus,palazo, telekung,kasut , minyak wangi dan macam macam lagi la...

Pada 25 dan 26 Mac yang lepas, Mood Republik Tour Kedah  diadakan di Hotel Tabung Haji di Alor Setar.bagus sungguh depa buat time baru dapat gaji ni...memang ada duit semuanya bolehlah ....heheheeh..$$$$$$..aku dan 3 orang kawan sekerja aku pun berkesempatan pi sana...dari Kulim ke Alor Setar semata mata nak pi shopping kat sana..kami sampai awal..memang ngam2 pukul 10 pagi boleh masuk da...tapi sebelum dibenarkan masuk kami perlu beratur dan berkumpul di hadapan dewan Hotel Tabung Haji tu..orang memang berasak asak nak masuk dan ramai sangat.memang crowded giler ..aku, kak Mashitah, kak Syawal dan kak Nab memang tersepit gak la di celah celah ribuan orang...sebelum masuk perlu dapatkan access masuk ke dalam iaitu tapak tangan dicop perkataan 'mood republik access'.kalau takdak cop tak boleh masuk ooo...

Alhamdulillah setelah berpanas tersepit kami berempat pun berjaya masuk ke dalam ruang jualan Mood Republik..aku bersama kak Mashitah manakala kak Syawal bersama kak Nab untuk mencari barang yang diidamkan...memang rambang mata ooo nak pilih baju atau tudung pilihan sendri..memang harga murah giler...promosi sampai 30% hingga 50%...bila dapat masuk kat dalam pun masih bersesak gak...orang ramai ..almaklumlah first time event ni dibuat di Kedah...apa lagi orang pakat serbu la...aku sempat membeli 2 pasang jubah dari Imaan Boutique dan Rina Salleh dan 4 helai tudung Adijuma...shawl takdan beli pun...takpalah tak larat nak berhimpit dah..panas ..panas...walaupun ada aircond..maklumlah orang ramai sangat..


barang yang sempat dibeli

Yang shopping sakan bukannya aku..aku bawak duit cukup2 ja..tau dah kalau bawak duit banyak mesti tangan gatai lagi nak shopping sakan.kak Nab la paling banyak habis duit daripada kami bertiga.takpa aih sekali sekala manjakan diri dengan bershopping...bukannya senang nak mai Mood Republik.heheh..kan? Kan? Lepas abis penat bershopping , kak Nab belanja kami makan kat Hotel Regency di tengah2 bandar Alor Setar...terima kasih Kak Nab...sedap ooo..aku makan kuiewtiew tom yam..memang umph la...minum plak air barli kena plak cuaca panas ari tu..sebenarnya kak Nab nak belanja kami makan  ais kacang tapi ari tu takdak plak menu tu kt kafe hotel tu..huhuh takdak rezeki...

Kesimpulannya, memang seronok dapat shopping di Mood
Republik...alhamdulillah..mungkin bila event ni ada lagi bolehlah kami pi lagi...tak serik pun walaupun kena berhimpit,...hehehehe....shopping is a good therapy...


kiewtiew tom yam

kami berempat



No comments:

Post a Comment